terug naar pagina Archief

 

 

Rijzertnieuws 2014 - 2015

 

 

sterretjes

 

vrijdag 17 juli 2015

Zomervakantie!

 

Wij wensen u en de leerlingen namens alle personeelsleden van de Rijzert een hele prettige vakantie!

De school start weer op dinsdag 1 september.

 

Zomer in je bol!

 

 

sterretjes

 

maandag 13 juli 2015

Laatste lesdag: Cabaret op School

 

De CKV comité (Culturele en Kunstzinnige Vorming) heeft voor vandaag een heuse cabaretvoorstelling geboekt. ‘Amar speelt Ali’ is de titel van het stuk en wordt vertolkt door Amar El-ajjouri. Een grappige, recht door zee en recht voor zijn raap voorstelling. Leerlingen en docenten hebben genoten!
Wil je meer weten over deze cabaretier? Kijk op zijn website www.amarspeelt.nl

 

Amar     Amar personage     Amar speelt Ali affiche

 

 

sterretjes

 

maandag 6 juli 2015

Dhr. Zjon Coomans met Pensioen!

 

Vandaag is het zover: onze Chief ICT gaat met pensioen. Geheel in stijl met gele trui, bolletjes sokken - en met een lach én een traan - hebben wij afscheid genomen. Zijn carrière van ruim veertig jaar onderwijs, waarvan vele jaren op de Rijzert, zit erop.

Zjon geniet van jouw lange vakantie en bedankt voor alle (digitale) ondersteuning en alle jaren van humor en gezelligheid. Tabee!

 

Dhr. Zjon Coomans gaat met pensioen!

 

 

sterretjes

 

donderdag 2 juli 2015

EXPO BeVo

 

Derdejaars leerlingen van BeVo organiseerden voor vandaag een Expositie. Bijzondere en verrassende creaties van het afgelopen schooljaar werden getoond van Ahmed, Sharene, Kombla, Chastity, Sjurensly, Boban, Dionysa, Dominique en Lalita. Met één woord: Fantastisch!

 

EXPO BeVo

 

EXPO BeVo

 

EXPO BeVo Chastity EXPO BeVo Kombla

Chastity Bakarbessy 'Visagie'                             Kombla Ali 'New York, London, Paris'

 

EXPO BeVo Ahmed

Ahmed Al Adam 'Vrij werk'

 

 

sterretjes

 

donderdag 2 juli 2015

Hittegolf

 

Vanwege de extreme warmte zal vandaag en morgen de school het 40-minutenrooster hanteren en vervallen de lessen 6, 7 en 8.

 

 

sterretjes

 

dinsdag 30 juni 2015

Lekker Fris én Gezond!

 

Voor de hitte die vandaag ons land binnentrekt hebben leerlingen van ZVA, van sector Zorg & Welzijn, een lekkere en frisse traktatie bedacht. Met de schoolkar zijn zij kriskras door school getrokken om ons te verwennen met vers fruit. Maar op wie lijkt deze aubergine eigenlijk... een zelfportret?!

 

Traktatie

 

 

sterretjes

 

dinsdag 30 juni 2015

Brabants Dagblad

 

De Rijzert uit Den Bosch krijgt het vignet Gezonde School

 

DEN BOSCH - De Rijzert, een Bossche school voor praktijkonderwijs, heeft het vignet 'Gezonde School' bemachtigd. Leerlingen van de school werden vorige week verrast met een bakje aardbeien versierd met het logo van de Gezonde School. Daarnaast heeft De Rijzert ook het vignet 'Gezonde Schoolkantine' behaald. ... Lees verder

 

Gezond

 

 

sterretjes

 

woensdag 24 juni 2015

NPO Slotmanifestatie Theater Markant Uden

 

We zien hier Martien Otten, afgestudeerd Keukenmedewerker o.l.v. onze enthousiaste docent dhr. Veekens. Martien is een van de velen die met trots zijn certificaat in ontvangst neemt, uiteraard mét een welgemeende schouderklop van onze directeur dhr. Poels.

Het was een voortreffelijke avond in theater Markant te Uden, dit jaar georganiseerd door het Elde College te Schijndel.
Allen nogmaals van HARTE GEFELICITEERD met het behaalde resultaat in de vorm van een certificaat en/of diploma. Succes voor de toekomst... maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie!

 

Martien Otten

 

 

sterretjes

 

dinsdag 23 juni 2015

Gezonde School(kantine) is een Feit!

 

Onze altijd vrolijke juf Bekkers laat geen moment voorbij gaan om een feestje te vieren! En terecht: na ruim een jaar sinds de kick-off van 'De Gezonde Schoolkantine' heeft De Rijzert de status van 'Gezonde School' ontvangen. Wij zijn blij; aardbei blei!

 

mw. Annemiek Bekkers Bord Gezonde Schoolkantine 2015

Vignet Gezonde School mw. Annemiek Bekkers

 

 

sterretjes

 

woensdag 17 juni 2015

Slotavond Vijfdejaars Leerlingen

 

Kijk ze stralen: onze vijfdejaars leerlingen. Nogmaals van Harte Gefeliciteerd allen, wij zijn enorm trots! Vandaag officieel afscheid nemen op de Rijzert en vanaf morgen klaar voor de toekomst. Het was een zeer geslaagde, super leuke en gezellige avond!

 

Groepsfoto Slotavond

 

 

sterretjes

 

dinsdag 16 juni 2015

Dagje Walibi Vijfdejaars Leerlingen

 

Eindelijk! Geen lessen meer, geen stress voor toetsen of examens, alleen maar genieten op het einde van het schooljaar. Genieten met een gezellig dagje Walibi en genieten van de afsluiting van de schoolcarrière op de Rijzert!

 

Groepsfoto Walibi

 

 

sterretjes

 

maandag 15 juni 2015

 

Finale Parkrun!

 

Twee winnaars bij de Parkrun van 1 kilometer: Abdi Ali Nassir in een tijd van 3.19 minuten en Rachel Yeboah in een tijd van 4.30 minuten! Wat een TOP SCORE, F e n o m e n a a l !

 

Finale parkrun

 

 

sterretjes

 

vrijdag 12 juni 2015

Kampweek Tweedejaars Leerlingen!

 

Met allerlei heerlijke, actieve en ontspannen activiteiten vlogen de dagen voorbij... zo leuk dat het was tijdens het tweedejaars kampweek!

 

Kampweek tweedejaars leerlingen

 

Kampweek tweedejaars leerlingen

 

Kampweek tweedejaars leerlingen

 

 

sterretjes

 

zondag 7 juni 2015

Dinsdag 9 t/m vrijdag 12 juni 2015

 

Kampweek voor de tweedejaars leerlingen

 

Wij wensen alle deelnemers een gezellige tijd!

 

Voor alle overige leerlingen geldt: kijk goed naar de roosterwijzigingen.

 

 

sterretjes

 

donderdag 4 juni 2015

Allemaal geslaagd voor de cursus Medewerker Facilitaire Dienst!

 

Vanuit het project Maak er werk van van het NPO (Het Netwerk Praktijkonderwijs) heeft Joke Prince van het Elde college te Schijndel, deze cursisten met enthousiasme begeleid. Gefeliciteerd allen met deze mooie prestatie!

 

Geslaagden cursus Medewerker Facilitaire Dienst

 

 

sterretjes

 

donderdag 4 juni 2015

Actie Giro di KiKa

 

Even voor half elf werd vanochtend het totaal bedrag aan sponsorgeld bekend gemaakt via de geldthermometer in de aula. Op vrijwillige basis heeft een groepje leerlingen het gigantische bedrag bij elkaar gesprokkeld van € 884,-!!! Wat een enorm bedrag! Complimenten voor deze leerlingen mét energieke ondersteuning van dhr. van Heist.
Dhr. Diek, erg trots op deze enthousiaste groep, heeft een lekkere traktatie. Zo gauw de pot leeg is wordt deze gewoon weer aangevuld!
De opbrengst gaat in zijn geheel naar de actie Giro di KiKa (van 28 juni tot en met 03 juli) en dhr. Diek is er helemaal klaar voor!

 

Team vrijwilligers

 

Traktatie

 

Dhr Diek

 

 

sterretjes

 

dinsdag 2 juni 2015

Etentje Zorg & Welzijn

 

Vanuit de sector Zorg & Welzijn hebben derdejaars leerlingen een etentje verzorgd voor ouders en andere familieleden. Een mooie samenwerking tussen de vakken Werken in de keuken en Assistent Activiteitenbegeleiding. Heel gezellig en o zo lekker!!!

 

Etentje ZVA

 

 

sterretjes

 

zondag 31 mei 2015

Goalgetter gesignaleerd op G-voetbaltoernooi van RKKSV in Rosmalen!

 

Bovenbouw leerling Patrick Smith heeft een fantastisch toernooi achter de rug: hij scoort in totaal 14x!!!

Vooraf aan het toernooi is hij geïnterviewd door SBS 6 - Hart van Nederland wat nog terug te kijken is op uitzending gemist. Én hij is met naam en toenaam genoemd in een artikel van het Brabants Dagblad.

Wat een enorme prestatie Patrick, met één woord: GEWELDIG!

 

Artikel Brabants Dagblad

ROSMALEN - Een onvervalste goaltjesdief. Zo kun je de 17-jarige Patrick Smith uit Den Bosch gerust typeren. Tijdens het internationaal G-voetbaltoernooi, op 30 mei en 31 mei demonstreerde hij dat hij totaal geen moeite heeft om het net te doen trillen... Lees verder

 

Patrick Smith

 

 

sterretjes

 

donderdag 28 mei 2015

Bovenbouwreis

 

Wat een sfeer, wat een gezelligheid! Het was (wederom) een zeer geslaagde week!!! Helaas staat niet iedereen op de groepsfoto :(

 

Groepsfoto bovenbouwreis

 

 

sterretjes

 

zaterdag 23 mei 2015

>>> Let op!

 

Dinsdag 26 t/m vrijdag 29 mei gaan verschillende leerlingen met enkele docenten op bovenbouwreis. Hou het rooster dus goed in de gaten in verband met lesuitval!

 

 

sterretjes

 

vrijdag 22 mei 2015

Fietscrossen bij Sport en Fun

Gezellig bij The Whoopers in Berlicum... en allemaal prijs!

 

Jongens tweedejaars fietscross met Sport en Fun

 

 

sterretjes

 

dinsdag 19 mei 2015

NPO Sportdag PrO Schijndel

 

Jaarlijks terugkerende sportdag in Schijndel met de klassen 1, 2 en 3 tezamen met de praktijkscholen uit Veghel, Oss en Schijndel. De leerlingen konden aan vijf onderdelen meedoen: zeskamp, uni-hockey, meidenvoetbal, voetbal Europa League en voetbal Champions League.

Het was een geslaagde sportieve dag waarbij er ook nog enkele bekers in de wacht zijn gesleept: 2e prijs jongensvoetbal, 2e meidenvoetbal en 3e Zeskamp!

 

Maar wie heeft er nog leuke foto's???

 

 

sterretjes

 

donderdag 14 mei 2015

Hemelvaart

 

Wegens Hemelvaart is onze school gesloten op donderdag 14 en vrijdag 15 mei!

 

 

sterretjes

 

dinsdag 12 mei 2015

Geslaagd voor 'Schoonmaken in de groothuishouding'!

 

Alle derdejaars leerlingen van Zorg & Welzijn hebben hun certificaat Instructie bij Introductie vandaag op een feestelijke manier in ontvangst mogen nemen. Iedereen is praktisch vaardig op alle vier de onderdelen: Stofwissen, Enkelvoudig moppen, Interieuronderhoud en Sanitaironderhoud. Gefeliciteerd allen, een 'schoon' resultaat!

 

Groepsfoto derdejaars leerlingen Zorg & Welzijn

 

Groepsfoto derdejaars leerlingen Zorg & Welzijn

 

 

sterretjes

 

zaterdag 25 april 2015

Meivakantie

 

Meivakantie

 

 

sterretjes

 

woensdag 15 april 2015

'S-PORT: FC Den Bosch Soccurcup 2015

 

Een leuke dag! Drie teams (meiden, jongens onderbouw en jongens bovenbouw) van de Rijzert namen vandaag deel aan het voetbaltoernooi voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Den Bosch.
De meiden hebben helaas alles verloren maar toch een leuke dag gehad. De jongens onderbouw zaten in de middenmoot maar hebben het keigoed gedaan. En de jongens bovenbouw hebben supergoed gespeeld: 2e prijs én waarschijnlijk kunnen ze volgend jaar allemaal weer mee!!

 

Jongens_BB

 

Meneer Weber, Key Ntamavukiro, Dani Pennings, Soufiane Benissef, Abdi Awale, Abdi Hassan en Ravi van Schijndel
Een mooie cup met inscriptie 2e Plaats 'S-PORT Soccertour Jongens Bovenbouw

 

 

sterretjes

 

dinsdag 14 april 2015

NPO Sportdag klassen 4 en 5

 

Wat een variatie aan sporten voor vandaag: Meidenvoetbal, Unihockey, Jongensvoetbal, Trefbal, Bowlen, Badminton, Tafeltennis, Atletiek en Basketbal. Helaas zijn er geen foto's beschikbaar maar we hebben de bekers als leuke herinnering!

 

De bekers

 

1e Prijs NPO Sportdag Bowlen ochtend - 1e Prijs NPO Sportdag Badminton ochtend - 1e Prijs NPO Sportdag Bowlen middag

 

 

sterretjes

 

maandag 13 april 2015

Lesuitval

 

De komende twee weken is er lesuitval in verband met de volgende activiteiten:

 

Dinsdag 14 april: sportdag 4e en 5e jaars in Oss
Donderdag 16 april: cursusdag voor stagedocenten
Dinsdag 21 april: studiedag voor het hele team

 

> > > Let goed op de roosters in de aula en op de website!

 

 

sterretjes

 

vrijdag 10 april 2015

Sport en Fun Boogschieten

 

Uiterst geconcentreerd zien we hier Féchano Koosman uit 1D en Bernard Nouri uit 1B zoeken naar de juiste houding en dan... RAAK!! !

 

Fechano

 

Bernard

 

 

sterretjes

 

donderdag 2 april 2015

Lessen Beeldende Vorming...?

 

Tafeltennissen tijdens BeVo les Tafeltennissen tijdens BeVo les

 

Tijdens de les van BeVo hebben Theo van Hal en Michel Willemsen uit 2A nog altijd tijd over... tijd om een potje te tafeltennissen!

 

 

sterretjes

 

dinsdag 31 maart 2015

Laatste werkdag = afscheid nemen

 

Mw Imke van de Ven, jaren onze psychologish medewerker, heeft vandaag afscheid genomen. Niet zonder tromgeroffel! Zij zal voortaan gaan werken bij de William Schrikker Groep. Wij danken haar voor alle jaren, wensen haar veel succes én uiteraard veel plezier!

 

Imke Imke Imke

 

 

sterretjes

 

maandag 30 maart 2015

Ouderavond ter afsluiting van de Sectororiëntatie

 

Tweedejaarsleerlingen maken samen met ouders/begeleiders een definitieve vakkenpakketkeuze voor volgend schooljaar!

 

Ouderavond De vier Sectoren Vakkenpakket Dienstverlening

Vakkenpakket Economie Vakkenpakket Groen Vakkenpakket Techniek

 

 

sterretjes

 

vrijdag 27 maart 2015

Urban Dance Battle!

 

Een jaarlijks terugkerend fenomeen: The Urban Dance Battle in het World Skate Center in Duketown. Dit jaar deden er een flink aantal meiden mee: Danique, Patricia, Romy, Nina en Hibaq. Dit alles in samenwerking met 'S-PORT onder leiding van mw. Anne Veenstra. Zij is vanuit de gemeente wekelijks op onze school om leerlingen te begeleiden!

 

Nina Jannieke

Alle meiden Hibaq

 

 

sterretjes

 

vrijdag 27 maart 2015

Professioneel: Live-Cooking bij Albert Heijn!

 

Vandaag is een pilot gestart bij de Albert Heijn Gruttostraat in Den Bosch. Bovenbouwleerlingen Feng, Piyatida, Franco en Daan hebben voor de eerste maal een Live-Cooking verzorgd. Ze hebben een heerlijke roerbakgerecht gemaakt: mango met kip, paprika en mie!

Het recept is uiteraard gekozen uit de Allerhande van maart 2015, het maandblad van de AH.

De klanten mochten lekker proeven om ze zo enthousiast te maken zodat ze dit thuis zelf proberen... met boodschappen uit de winkel natuurlijk!

 

 Live-Cooking bij Albert Heijn 

Live-Cooking bij Albert Heijn Live-Cooking bij Albert Heijn Live-Cooking bij Albert Heijn

Live-Cooking bij Albert Heijn Live-Cooking bij Albert Heijn

 

 

sterretjes

 

donderdag 26 maart 2015

Workshops sector Techniek

 

OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, is vandaag met 7 verschillende techniekstands naar school gekomen. Interessant en leerzaam met allerlei praktijkopdrachten voor de leerlingen!

 

Techniek stand Techniek stand

Techniek stand Techniek stand Techniek stand

Techniek stand Techniek stand

 

 

sterretjes

 

donderdag 19 maart 2015

Dag van de leerplicht!

 

Klas 1A, de klas met het minste verzuim van de hele school, kreeg vandaag een taart uitgereikt! De leerplichtambtenaar kwam deze persoonlijk uitdelen. Een lekkere verrassing!! !

 

Klas 1A

 

 

sterretjes

 

dinsdag 17 maart 2015

Excursie sector Groen

 

Drie bijzonder interessante excursies vandaag: Biologisch melkveebedrijf de Werd in Gewande, Melkveehouderij Jenissen in Berlicum en de Intratuin in Rosmalen!

 

Melkveebedrijf Melkveebedrijf Melkveebedrijf

Lorenzo Danique Valerie

Melkveebedrijf Melkveebedrijf

 

 

sterretjes

 

9 t/m 13 maart 2015

Sector Economie

 

Deze week stond de sector Economie centraal tijdens de sectororiëntatieweken. Een zeer geslaagde aanpak met interessante lessen en bijzondere excursies naar de V&D én de Albert Heijn!

 

Banner Sector Economie         Demi Le Ruet

 

Foto 1 Banner Economie - Foto 2 Rondleiding in de V&D verzorgd door vijfdejaars leerling en stagiaire Demi Le Ruet!

 

 

sterretjes

 

donderdag 12 maart 2015

Onthulling Canvaswedstrijd!

 

De prachtige kunstwerken van de canvaswedstrijd zijn vandaag onthuld! Ze hangen op een mooie prominente plek in de aula.
Echt schitterend! De trotse winnaars Michel Willemsen uit 2A, Mariana van Weert en Joyce Kremers uit 2B en Eli van Haaren uit 2C waren natuurlijk allemaal aanwezig. Eli mocht zelfs het geheel onthullen!

 

Onthulling Canvaswedstrijd

 

V.l.n.r. Kunstwerk Eli, Kunstwerk Mariana en Joyce met Op deze wereld bestaat geen ruzie! en Kunstwerk Michel

 

 

sterretjes

 

dinsdag 10 maart 2015

De Gezonde School: wijziging assortiment drankenautomaat

 

De komende week gaan we starten met een wijziging van het assortiment van de drankenautomaat.
We wijzigen de Cola regular en Fanta regular, beide een C categorie (de minst verantwoorde keus met teveel suikers) voor de Minute Maid sinaasappelsap en Nestea Green, beide een B categorie (een bewuste keuze product). Ook wijzigen we Sprite, een B catergorie, naar Fernandez Cherry light, een A-klasse (goede keus). Daarnaast zijn er twee producten bijgekomen die geen koolzuur bevatten en dat is vooral voor leerlingen met een beugel erg prettig.

 

Fruit

 

Zo zijn we weer een beetje meer op weg naar een nog gezondere school!

 

Deze komende weken starten we deze pilot, daarna zal het assortiment naar alle waarschijnlijkheid vast wijzigen en wordt het ook als zodanig besteld.

 

 

sterretjes

 

dinsdag 10 maart 2015

Geslaagd voor Heftruck!

 

Heftruck

 

Fabian uit Den Bosch, Nicky uit Schijndel, Stan uit Gestel en Bjorn uit Berghem

 

Van Harte Gefeliciteerd allen!

 

 

sterretjes

 

vrijdag 6 maart 2015

Afsluiting sector Dienstverlening

 

Ter afsluiting van de week van de Diensverlening, is er voor vandaag voor alle tweedejaarsklassen, een excursie naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd. Vier rondleidingen maar liefst op de afdelingen Schoonmaak, Keuken, Logistiek en Techniek. Voor iedereen een leerzame en interessante dag!

 

Uitleg schoonmaak door Asmae Uitleg afval Lositiek Techniek

Foto 1 Uitleg Schoonmaak door Asmae Krikech! - Foto 2 Uitleg afval - Foto 3 Afdeling Logistiek - Foto 4 Afdeling Techniek

 

 

sterretjes

 

donderdag 5 maart 2015

Actie Giro di KiKa

 

Onze dhr. Frits Diek gaat deze zomer deelnemen aan een heel bijzondere actie: fietsen in Noord-Italië om sponsorgeld in te zamelen voor Kika - Stichting Kinderen Kankervrij. Van 28 juni t/m 3 juli zal hij in zes dagen 995 kilometer fietsen door de spectaculaire Dolomieten!

 

Logo Giro di KiKa Logo KiKa

 

Een aantal leerlingen uit de keuken willen op eigen initiatief graag iets doen om bij te dragen aan deze sponsoractie. Zij vinden het bijzonder
en belangrijk om belangeloos iets voor een goed doel te kunnen doen. Ze gaan daarom in hun eigen tijd in de schoolkeuken de meest heerlijke (internationale) hapjes maken. Zij willen deze voor het goede doel aan jullie verkopen! Klik hier voor verdere info.

 

Foto leerlingen met dhr. van Heist die vrijwillig hapjes maken en verkopen voor het goede doel!

 

Het groepje vrijwilligers van de Rijzert: Daan, Franco, Ravi, Muno,
Noria, Piyatida, Feng, Piet en dhr. Patrick van Heist. Toppertjes!

 

Wij zien graag jullie bestellingen tegemoet!!

 

Groet uit de Keuken

 

 

sterretjes

 

maandag 2 maart 2015

Sectororiëntatie gestart!

 

Vandaag is het spektakel begonnen: alle tweedejaars leerlingen worden de aankomende vier weken geïnformeerd over de vakkenpakketten die voor volgend jaar gekozen gaan worden. De aftrap vandaag én deze week is voor de sector Dienstverlening. In de aula is de display geplaatst en op drie zijden is allerlei info over Stage & Werk, Opleidingen en Vakkenpakketten te zien en te lezen. Jongelui veel plezier deze week!

 

Sectororiëntatie Dienstverlening

 

 

sterretjes

 

zondag 1 maart 2015

Urban Dance Battle in Duketown

 

Doe mee en schrijf je in bij Anne Veenstra van ’S-PORT!

 

Urban Dance Battle in Duketown

 

 

sterretjes

 

zaterdag 28 februari 2015

Nederlands Kampioen Taekwondo!

 

Kevin de Gouw uit 1D is Nederlands Kampioen Taekwondo in de gewichtsklasse onder 49 kg geworden. Van Harte Gefeliciteerd Kevin! Een geweldige prestatie!

 

Kevin de Gouw met beker

 

Inscriptie beker

 

Actiefoto 1 Actiefoto 2 Trotse Kevin

 

Open Zuid Taekwondo (NED)

 

 

sterretjes

 

vrijdag 27 februari 2015

De Winnaars van het Voetbaltoernooi!

 

Onderbouw Jongens

 

Jongens OB: Hassan, Yassine, Kevin, Theo, Jacky en Michel

 

Bovenbouw Meiden

 

Meiden: Samira, Ayca, Asmae, Nathaniëlla, Whitney, Angela en Sharona

 

Bovenbouw Jongens

 

Jongens BB: Ben, Chenoa, Key, Alper, Abdi, Abdi en Mehmet

 

 

sterretjes

 

vrijdag 13 februari 2015

Voorjaarsvakantie

 

Voorjaarsvakantie en Carnaval

 

 

sterretjes

 

donderdag 12 februari 2015

Terugkomavond

 

De terugkomavond is er voor alle oud-leerlingen: Jij komt toch ook?!

 

Terugkomavond 2015

 

Klik op de afbeelding en lees hoe je je kunt aanmelden

 

 

sterretjes

 

dinsdag 10 februari 2015

Een spreekbeurt voor CuMa!

CuMa = Cultuur en Maatschappij

 

Het onderwerp voor de spreekbeurt: kies een huisdier. Chaïmae Ezaim en Kim van de Leemput uit 1D kozen voor konijnen. Deze knuffels mochten ze even meenemen van de praktijkafdeling Tuinbouw. Super leuk!

 

Spreekbeurt CuMa over konijnen

 

Fotografie juf van den Eventuin

 

 

sterretjes

 

woensdag 28 januari 2015

Basketbaltoernooi

 

Vandaag hebben Luc, Sebastiaan, Onur, Eren, Hassan, Sayrouz, Matthew en Jeremy (v.l.n.r. in het rood) de 2e prijs gewonnen bij het basketbaltoernooi in de Maaspoort! Tegen de beste basketballers van de andere scholen uit Den Bosch, wonnen ze al hun poulewedstrijden, met geweldig basketbal. In de finale was het Helicon helaas net iets te sterk, maar de 2e prijs was dik verdiend! Een geweldige dag met een superteam!

 

Winnaars basketbaltoernooi Maaspoort

 

Winnaars basketbaltoernooi Maaspoort

 

 

sterretjes

 

donderdag 22 januari 2015

Picos bv

 

Logo Picos bv

 

Lees hier alles over Picos bv en het allerlaatste nieuws over het instroomtraject LogiFlexT!

 

 

 

sterretjes

 

maandag 19 januari 2015

Deze hele week 40-minuten rooster

 

40-minuten

Rooster

Opstarttijd

08.25 - 08.45 uur

Les 1

08.45 - 09.25 uur

Les 2

09.25 - 10.05 uur

Pauze

10.05 - 10.20 uur

Les 3

10.20 - 11.05 uur

Les 4

11.05 - 11.45 uur

Les 5

11.45 - 12.25 uur

Pauze

12.25 - 12.45 uur

Les 6

12.45 - 13.30 uur

Les 7

13.30 - 14.10 uur

Les 8

14.10 - 14.50 uur

 

 

sterretjes

 

zaterdag 17 januari 2015

Een Gezellige Open Dag!

 

Kijk hier voor alle foto's van de Open Dag!

 

Open Dag 16 januari 2015

 

Tweedejaars leerlingen Luc Bevers en Ryan Huijnen in actie!

 

 

sterretjes

 

dinsdag 13 januari 2015

Stagebegeleider in het zonnetje!

 

Meneer John Strik van Bristol aan de Gruttostraat in Den Bosch begeleidt al sinds 2005 stagiaires van de Rijzert en heeft er al heel veel voorbij zien komen. Hij leert de stagiaires de kneepjes van het winkel vak en is altijd erg stimulerend en enthousiast. Mehmet Korkmaz loopt nu stage bij hem. Meneer Strik verdient een bloemetje!

 

Bristol John Strik en Mehmet Korkmaz

 

 

sterretjes

 

maandag 5 januari 2015

Volgende week: Open Dag!

 

Advertentie Open Dag 16 januari 2015

 

 

sterretjes

 

zondag 4 januari 2015

Een nieuw jaar... en de foto's van het Kerst Gala!

 

De Beste Wensen Voor 2015!

Namens het gehele Rijzertteam

 

Kijk hier voor alle foto's van het Kerst Gala!

 

Kerstgala 2014

 

 

sterretjes

 

donderdag 18 december 2014

Kerstgala

 

Kom naar het jaarlijkse feest op de Rijzert - met DJ Giovannie van der Beek alias GIVARO B!

 

Kerstgala

 

 

sterretjes

 

donderdag 11 december 2014

Darttoernooi Kampioenschap DB - Eindronde tegen andere scholen

 

Sylvano de Bie: Kampioen van Den Bosch!!! ! !

 

Sylvano de Bie

 

Sylvano, Dani, Davy, Randy, Theo, Ricardo en Juan Carlos zorgen ervoor dat de Rijzert de beker voor de beste school wint,
van Harte Gefeliciteerd allen!

 

Jongens Jongens Jongens

 

Jongens

 

 

sterretjes

 

dinsdag 10 december 2014

Kerst laatste week 2014

 

In de laatste schoolweek van het kalenderjaar is er op school nog van alles te doen. Het rooster is daarom in die week aangepast.
Lees... Brief ouders/verzorgers

 

 

sterretjes

 

woensdag 3 december 2014

Darttoernooi voorronde op de Rijzert

 

Het dart toernooi was een groot succes!!! De winnaar is Sylvano de Bie!! In de finale was hij te sterk voor Theo van Hal: 2-0. Een prachtige uitworp van 80 (13, triple 17 en dubbel 8!!). Bij de oud-leerlingen is Wesley van Osch de winnaar geworden. Hij was te sterk voor Angelo.

 

De volgende zes leerlingen mogen naar de eindronde:
1. Sylvano de Bie
2. Theo van Hal
3. Randy van Rosmalen
4. Ricardo de Vaan
5. Davy van Rooij
6. Dani Pennings (hij had de hoogste score: 135)

 

Jongens

 

Jongens

 

 

sterretjes

 

woensdag 3 december 2014

Leerlingen Zorg & Welzijn organiseren een Kerstactiviteit op locatie!

 

Kerstactiviteit op de Meeuwenhof

 

 

sterretjes

 

donderdag 27 november 2014

Nederlandse les...?!

 

Voor de Nederlandse les van de eerstejaars moest vandaag een recept meegenomen worden. Bernard Nouri uit 1B nam niet alleen een recept mee maar heeft deze zelfs voor de hele klas bereid. Ook nam hij de plastic bordjes mee én een opscheplepel voor bij de saus. De klas heeft heerlijk van de Egraa gegeten!

 

Klas 1B geniet van recept tijdens de Nederlandse les.

 

 

sterretjes

 

dinsdag 28 oktober 2014

Wifi op school!

 

In de herfstvakantie is op school een nieuw wifi-netwerk aangelegd en vanochtend werd het wachtwoord vrijgegeven. Dus vanaf vandaag kunnen de leerlingen overal gebruik maken van wifi = gratis internetten! Jippie!!

 

Wifi op school     Wifi op school     Wifi op school

 

 

sterretjes

 

dinsdag 28 oktober 2014

Let op: Studiemiddag

 

Dinsdagmiddag 28 oktober vanaf 13.00 uur studiemiddag.

 

1. Lessen gaan niet door (les 5, 6, 7 en 8 komen te vervallen).
2. Stage gaat wel door.

 

sterretjes

 

maandag 27 oktober 2014

Onthulling Muurschildering Aula

 

Tijdens de herfstvakantie heeft de grote aula muur een nieuw gezicht gekregen. Vanuit De Gezonde Schoolkantine is gehoor gegeven aan de jarenlange vraag van leerlingen om meer kleur in de aula te creëren.
Met elementen van Den Bosch én een knipoog naar kunstschilder Jeroen Bosch heeft illustrator Sjoerd Jansen een Mural verwezenlijkt. Een aantal schetsen van leerlingen zijn zelfs in zijn ontwerp verwerkt. Ook zijn de vier pijlers: wonen, werken, vrijetijd en burgerschap hierin opgenomen. De cirkelvorm en de verbindingen in de schildering geven het proces van leren en ontwikkelen weer: de grootste reis begint met één stap.

 

Wil je meer van het werk van Sjoerd Jansen zien? Klik hier!

 

 Aula mural 

Detail aula mural Detail aula mural Detail aula mural

Detail aula mural Detail aula mural Detail aula mural Detail aula mural

Detail aula mural Detail aula mural Detail aula mural

 

De signering van de illustrator Sjoerd Jansen (foto linksonder) is terug te vinden op de muur!

 

 

sterretjes

 

maandag 27 oktober 2014

Afval scheiden!

 

Glas in het bakkie

 

Vanaf vandaag gaan we afval beter scheiden. Achter de keukenlokalen (buiten) komen twee afvallenbakken te staan. Een voor het glas en een voor het plastic. Het papier kan nog op de gebruikelijke plaats onder de trap in school verzameld worden.
Wij hopen dat jullie er allemaal veel gebruik van zullen maken!

 

Plastic hero

 

 

sterretjes

 

vrijdag 17 oktober 2014

Herfstvakantie

 

Vijf dagen vrij van school en stage: van maandag 20 oktober t/m vrijdag 24 oktober. Fijne vakantie allemaal!

 

sterretjes

 

dinsdag 14 oktober 2014

Politiek toch leuk!

 

De leerlingen van Entree bezoeken de rechtbank in 's-Hertogenbosch. Dit in verband met het thema tijdens de les Burgerschap: 'Politiek, toch leuk!'. Ook mag er aangeschoven worden bij de politierechter. Een zeer boeiende dag!

 

Politiek toch leuk!

 

 

sterretjes

 

dinsdag 14 oktober 2014

De Gezonde Schoolkantine

 

Gezamenlijke opstart in de aula. Kijk op Nieuws De Gezonde School voor meer informatie!

 

Gezamenlijke opstart De Gezonde Schoolkantine

 

 

sterretjes

 

donderdag 9 oktober 2014

Let op: Studiemiddag

 

Donderdagmiddag 9 oktober vanaf 13.00 uur studiemiddag.

 

1. Lessen gaan niet door (les 5, 6, 7 en 8 komen te vervallen).
2. Stage gaat wel door.

 

sterretjes

 

woensdag 1 oktober 2014

De Gezonde Schoolkantine

 

De aula wand wordt gewit als ondergrond voor de muurschildering!

 

De aula wand wordt gewit

 

Door wie???

 

Jason Maas    Toon Netten    Ricardo de Greef

 

Door onze schilders in opleiding: Jason Maas, Toon Netten en Ricardo de Greef!

 

Onder leiding van Dhr. Kroon

 

Onder leiding van Dhr. Kroon!

 

 

sterretjes

 

maandag 29 september 2014

Let op: Studiemiddag

 

Maandagmiddag 29 september vanaf 13.00 uur studiemiddag.

 

1. Lessen gaan niet door (les 5, 6, 7 en 8 komen te vervallen).
2. Stage gaat wel door.

 

sterretjes

 

dinsdag 23 september 2014

Driedaagse schoolkamp eerstejaars

 

De eerstejaars leerlingen zijn vandaag helemaal naar Loon op Zand gefietst en hebben nog genoeg energie over voor een partijtje basketbal! Top!

 

Leerlingen basketbal eerstejaars kamp

 

 

sterretjes

 

woensdag 17 september 2014

Promotie 'S-PORT, DOE 'S WAT!

 

>>> >>>    Kijk op www.s-port.nl voor meer informatie!

 

Promotie 'S-PORT

 

 

sterretjes

 

maandag 8 september 2014

Informatie van het Samenwerkingsverband de Meierij

 

De Ondersteuningsplanraad (OPR):
De OPR is een nieuw medezeggenschapsorgaan binnen het samenwerkingsverband. De OPR geeft instemming op het Ondersteuningsplan en blijft voortdurend met de scholen en de directeur van het samenwerkingsverband in gesprek over de uitvoering van het plan.

 

In het ondersteuningsplan staat hoe de scholen in het samenwerkingsverband er voor zorgen dat alle leerlingen de onderwijsondersteuning krijgen die zij nodig hebben, hoe dat wordt geregeld en hoe dat vanuit het samenwerkingsverband wordt gefinancierd.

 

In de OPR zitten leerlingen, ouders en personeelsleden. Iedere ouder, leerling of personeelslid verbonden aan een school in de Meierij kan zich kandidaat stellen voor de OPR. De leden van de OPR worden gekozen door de Medezeggenschapsraden van de scholen.

 

Voor meer informatie kijk op www.demeierij-vo.nl.

 

sterretjes

 

donderdag 4 september 2014

Tweede schoolweek: Kunstzinnig!

 

Alexander Diboko Shalemba laat zich inpakken... in gips welteverstaan! Tijdens de bovenbouw lessen Beeldende Vorming maken de leerlingen hun eigen Mijn Plan. Zij kiezen zelf de opdrachten en de technieken die daarbij horen. Super leuk!!

 

Tweede schoolweek: Kunstzinnig!

 

 

sterretjes

 

donderdag 28 augustus 2014

Verkeerslessen

 

Vandaag starten de verkeerslessen voor onze derde en vierdejaars leerlingen. De lessen worden verzorgd door verkeersschool BAX.

 

De derdejaars leerlingen krijgen theorieles voor de bromfiets. De vierdejaars voor de auto. Aan het einde van het schooljaar kunnen de leerlingen een examen doen. Degene die slaagt voor het theorie-examen auto krijgt van verkeersschool BAX de eerste rijles gratis aangeboden!

 

 

Logo BAX Verkeersschool       Logo BAX Verkeersschool       Logo BAX Verkeersschool

 

sterretjes

 

dinsdag 26 augustus 2014

Eerste schoolweek: 1e lesdag regen, regen en nog eens regen...

 

Zelfs de stoerste meneer van school draagt als het regent een regenpak. Meneer Weber is er helemaal klaar voor!

 

Eerste schoolweek: 1e lesdag regen, regen en nog eens regen...

 

 

sterretjes

 

dinsdag 26 augustus 2014

Let op: Studiedag

 

Op dinsdag 9 september is er voor de leerkrachten van onze school een studiedag. De lessen voor de leerlingen vervallen. Stages gaan door.

 

 

sterretjes

 

maandag 25 augustus 2014

Vandaag is de eerste schooldag!

 

Wij heten onze nieuwe leerlingen van harte welkom op de Rijzert en wensen alle leerlingen een goed schooljaar toe. Heel veel succes allemaal!

 

 

sterretjes

 

21 juli 2014

Geboren! Ise, dochter van Dhr. P. van Heist!

 

Geboortekaartje Ise

 

 

 

terug naar pagina Archief